x

Beach Boys-stjärnan uppmanar till Beach Boys-bojkott

Beach Boys-stjärnan uppmanar till Beach Boys-bojkott

Beach Boys-ikonen Brian Wilson har uppmärksammat ett gig som det nuvarande Beach Boys (som leds av Mike Love och där inte Brian Wilson är inräknad) har på gång. Det handlar om en spelning i samband med Nevada's Safari Club International Convention, och Brian Wilson är knappast glad över att hans före detta band medverkar.

På Twitter skriver artisten bland annat att "det här sällskapet uppmuntrar till troféjakter, vilket både jag och Al (Jardine, reds. anm.) är emot. Vi kan personligen inte stoppa den här konserten men vi ber er att skriva på denna petition: https://www.change.org/p/beach-boys-stop-supporting-trophy-hunting"

Mike Love svarar med följande statement, enligt Pitchfork:

"Vi ser fram emot en kväll med fantastisk musik i Reno och, som vanligt, stöttar vi tanke- och yttrandefrihet som en grundläggande rättighet för amerikaner."

Kolla in Brian Wilsons tweets längre ner i artikeln.

Kommer till Sverige

The Beach Boys i sin nuvarande form kommer till Sverige i sommar när de gör Skansens Solliden 17 juni. The Beach Boys består idag av låtskrivaren och frontmannen Mike Love tillsammans Bruce Johnston, Scott Totten, Brian Eichenberger, Christian Love, Tim Bonhomme, John Cowsill, Keith Hubacher och Randy Leago.

LÄS OCKSÅ: Countrystjärna till Liseberg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA