x

Iggy Azalea festivalar i Sverige

Iggy Azalea festivalar i Sverige

Storsjöyran har sedan tidigare gjort klart med stora svenska namn. Här ser vi klara akter som Lars Winnerbäck, Smith & Thell, Newkid, Gammal, Dree Low, Stefan Sundström, Snövit, Arif och Trespassing. Men nu steppar de upp och presenterar en världsartist.
 
Med 48 miljoner sålda skivor och stora framgångar med låtar som Black WidowKream (feat. Tyga) och Billboard-ettan Fancy är Iggy Azalea en av hiphoppens stora namn. Nu är den albumaktuella australiensiskan klar för Yran.

Iggy Azelea föddes 1990 som Amethyst Amelia Kelly i Sydney, Australien. Som 16-åring flyttade hon ensam till USA för att följa sin dröm att slå igenom som artist.

Debutalbumet The New Classic släpptes 2014 och samma år lyckades hon med konststycket att placera sig som både etta och tvåa på den amerikanska singellistan med ovan nämnda Fancy och Ariana Grande-samarbetet Problem. En prestation ingen debutant sedan The Beatles lyckats med.

De senaste åren har hon släppt en lång rad fristående singlar och EP:s men till följd av komplicerade skivbolagsdispyter var det först 2019 det andra fullängdsalbumet kom, In My Defense. En comeback hon raskt följer upp med ny musik under 2020.

Storsjöyran i Östersund genomförs 31 juli-1 augusti. Totalt kommer ett drygt 40-tal artister att uppträda under festivaldagarna.

LÄS OCKSÅ: Det här är Kents bästa låtar – om fansen får välja


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA