x

Ny skolstrejk lockar till sig stora svenska artister

Ny skolstrejk lockar till sig stora svenska artister

Fridays For Future inleder året med att organisera skolstrejker på över 2 000 platser runtom i hela världen. Bland annat i London, Sydney och Bukarest. I Sverige hålls en nationell strejk och det kommer arrangeras protester på över 100 platser runt om i landet.

Det har gått fem år sedan 153 av världens länder skrev under Parisavtalet, men hittills har inte ett enda land kunnat bevisa att de följer det, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

– Vi kräver att politikerna tar sitt ansvar genom att följa Parisavtalet och lyssna på IPCC-rapporterna; den enade klimatforskningen. Detta är helt avgörande, politikerna och makthavarna kommer svika oss och de framtida generationerna om de inte agerar, säger Sophia Axelsson, organisatör i Fridays For Future Stockholm.

I Stockholm blir det skolstrejk fredag 14 februari. Strejken inleds kl 13.00 med en demonstrationsmarsch från Mynttorget till Medborgarplatsen. På Medborgarplatsen blir det sedan ett scenprogram med tal av forskare och Greta Thunberg, samt uppträdanden av Ison & FilleGreekazo1.Cuz och Janice.

– Jag är stolt över att få vara med på Fridays for Futures skolstrejk 14 februari och sprida hopp och ljus med min sång, säger Janice och fortsätter:

– Greta Thunberg och ungdomsrörelsen gör allt för att öppna makthavares och våra ögon för klimatkrisen och för att rädda vår värld. En förändring måste ske! Nu! Tillsammans gör vi skillnad och jag hoppas att ni är med oss vart ni än befinner er på fredag nästa vecka!

Ison & Fille fyller i:

– Klimatkrisen är något som påverkar och angår oss alla och för oss som artister och medmänniskor känns det självklart att delta och stödja på det sätt vi kan.

– Det krävs inte mycket engagemang för att kunna ge tillbaka till samhället och omvärlden, det finns dessutom ingen åldersgräns för att kunna förändra världen och Greta Thunberg är ett perfekt exempel på detta, avslutar 1.Cuz.

LÄS OCKSÅ: Det här är Kents bästa låtar – om fansen får välja


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA