x

Duran Duran till Sverige – för första gången på 15 år

Duran Duran till Sverige – för första gången på 15 år

Brittiska musikikonerna Duran Duran återvänder till Sverige för deras första svenska konsert på över 15 år.

Bandet har sålt över 100 miljoner skivor, haft 18 amerikanska och 21 brittiska hitsinglar.

"Med deras ständiga fusion av konst, teknologi och mode, tillsammans med deras unika och smittande sound har sångaren Simon Le Bon, keyboardisten Nick Rhodes, bassisten John Taylor och trummisen Roger Taylor bevisat att de är tidlösa – alltid innovativa, för att ständigt ligga steget före", skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.
 
Deras senaste album, Paper Gods släpptes 2015. Den producerades av storheter som Mark Ronson och Nile Rodgers, tillsammans med Mr Hudson och Josh Blair och innehåller samarbeten med Janelle Monáe, John Frusciante, Kiesza och Jonas Bjerre (från Mew). Efter albumsläppet följde en tre år lång turné, men bandet kom aldrig till Sverige. Det ska det bli ändring på nu.

Duran Duran är för närvarande i studion och arbetar med uppföljaren till Paper Gods. Detta blir bandets 15:e studioalbum, och det planeras att släppas 2020, tillsammans med en serie av 40 projekt och liveevenemang,.

Du ser dem i Sverige under den nya musiksatsningen "Sommarkväll med..." på Skansen, 31 maj. Biljetterna släpps onsdag 12 februari kl 10:00.

LÄS OCKSÅ: Sami Sirviö om Kents debutsingel: "Vi fick inte vistas utanför studion"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA