x

Green Days diss mot svenska låtskrivare

Green Days diss mot svenska låtskrivare

I fredags släppte Green Day det nya albumet Fathers Of All Motherfuckers. En skiva GAFFAs Janne Hallman var måttligt road av, delade ut 3 av 6 och skrev bland annat:

"Istället för att vara relevanta, så låter Green Day snarare som gamla gubbar som låtsas vara unga och kaxiga, vilket följande textrad från Take The Money And Crawl visar smärtsamt tydligt: "You can take a walk/Or you can suck my cock.". På det mindre än halvtimmeslånga albumet är det ofta sådan bekymmerslös tuggummipunk som gäller. Låtarna är visserligen effektivt snärtiga, men ganska karaktärslösa."

Men personerna bakom verket är givetvis stolta över vad de har skapat. I en annons som Steregum sprider via sin Instagram får vi kort men kärnfull info om vad skivan innehåller och INTE innehåller:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ok boomer

Ett inlägg delat av Stereogum (@stereogum)

En liten diss mot svenska succéföljda låtskrivare må vi förmoda. Men lugn nu. Innan ni går bananas över den här dissen vill vi poängtera att Green Days frontare Billie Joe Armstrong faktiskt uppskattar delar av den svenska musikscenen. Han har nyligen sagt i en intervju att han för närvarande lyssnar på ShitKid. Alltid nåt.

Läs vår exklusiva intervju med bandet under en dag i Madrid: Green Day ser igenom all skitsnack

LÄS OCKSÅ: 27 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA