x

Seinabo Sey följer med legendarisk artist på USA-turné – "kan inte tänka mig något roligare"

Seinabo Sey följer med legendarisk artist på USA-turné – "kan inte tänka mig något roligare"

Seinabo Sey har blivit inbjuden att få öppna på Ms. Lauryn Hills kommande USA-turné. Med start om bara tre veckor kommer den svenska artisten medverka på några av den amerikanska legendarens spelningar.

– Lauryn Hills soloplattor är anledningen till att jag sjunger och skriver som jag gör, säger Seinabo Sey i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Hennes otroliga texter om frihet och kärlek har fört mig vidare i livet otaliga gånger. Det är mitt musikaliska livs största ära att bli inbjuden till den här turnén, kan inte tänka mig något roligare. Jag ser så fram emot att sjunga hjärtat ur mig samt att få se min idol varje kväll.

Det var via ett mejl som Lauryn Hills representanter kom i kontakt med Seinabo Sey, för att bjuda in henne till turnén. Därefter gick allt snabbt och nu står det klart att Seinabo Sey om tre veckor öppnar den första av totalt fyra spelningar.

Det var år 2013 som Seinabo Sey slog igenom med singlar som Younger och efterföljande Hard Time (2014). Redan innan debutalbumet var släppt hade hon hunnit pryda ett frimärke, uppträda på galan för Nobels fredspris och vinna en Grammis för Årets bästa nykomling. 2018 kom album nummer två, I’m A Dream, och samma år gjorde hon en spelning i Globen där hon också framförde en låt (Everything Is Everything) av just Ms. Lauryn Hill. Samma år prydde hon även ett av GAFFAs omslag.

New Jersey-födda Ms. Lauryn Hill fick ett genombrott med The Fugees och trions andra album The Score (1997). Albumet blev en jätteframgång över hela världen, mycket tack vare hits som Ready Or Not, Fu-Gee-La och covern på Roberta Flack-klassikern Killing Me Softly. Året därpå utmynnade solodebuten The Miseducation Of Lauryn Hill i en ännu större försäljningsframgång. Än idag är det hennes enda studioalbum i eget namn, men 2002 gav hon ut liveinspelade MTV Unplugged 2.0 och genom åren har hon fortsatt att turnera samt spela in spridda singlar, soundtracklåtar och gästinhopp på andra artisters låtar.

BLOGG: När popstjärnor samlade på oskulder


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA