x

Vit Päls skickar ut 2 osläppta album – "nu hamnar skiten på Spotify"

Vit Päls skickar ut 2 osläppta album – "nu hamnar skiten på Spotify"

Vi har tidigare rapporterat Vit Päls som hintat om att nåt nytt är i görningen. Nu får vi det bekräftat via bolaget Hybris. Två sedan tidigare osläppta album når streamingtjänsterna och en ny singel är på tapeten.

På fansens begäran släpps albumen Det Har Varit Ett Sjukt År och Piren Soundtrack

Skivbolaget sänder över en kortare Q&A med Vit Päls Carl Johan Lundgren för att få lite mer klarhet i det hela.

Q: Vad är detta?

A: Jag spelade in albumet hemma i mitt sovrum vintern 2008/2009 och la det på Bandcamp. Bandcamp och Myspace är inte lika hett 2019 och nu hamnar skiten på Spotify.

Q: Varför ska det ges ut igen?

A: Under alla år med Vit Päls fick skivan närmast kultstatus bland de allra mest inbitna fansen. Nu är det fem år sedan vi la ner Vit Päls men folk fortsätter att tjata och önska låtar därifrån, så nu tänkte jag att Why the hell not!?

Q: Vad är skillnaden på nu och då?

A: Skivan håller eftersom texterna fortfarande ger mig den där “får man verkligen göra så där?”-känslan. Liksom lite skämmiga. Och då har man ju i alla fall gjort någonting rätt.

Idag skulle jag fimpat acke-guran, inte lekt så mycket med Fruity Loops och Napster och haft ett helt annat innehåll. Men det var då. Och jag försökte i vart fall vara ärlig.

Q: Vilken låt ska man börja med?

A: Antar att Vad Vill Du Ha Min Vän fått flest requests under åren. Men jag tycker En Sån Som Du Och Jag Och Natten är bäst. Bra story.

Vit Päls är ett svenskt popband från Malmö som bildades 2004 och kretsar kring låtskrivaren Carl Johan Lundgren. Genom åren har den numera kultförklarade gruppen spelat i olika konstellationer på bland annat Way Out West, Popaganda och Arvikafestivalen. Bandet genomförde sin sista spelning på Popaganda i Stockholm 30 augusti 2014.

Lyssna på de nygamla skivorna:

Den kommande singeln Delade En Dröm är ute 20 februari.

LÄS OCKSÅ: Stiftelsen borde göra en låt om stolta Sverigedemokrater


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA