x

HudikKalaset i förändring – bokar storheter

HudikKalaset i förändring – bokar storheter

Efter två års paus från Köpmanberget är HudikKalaset åter tillbaka på en av Hudiksvalls mest populära platser. Idag avslöjar man även en rad artister till festivalen.

Förra året kom albumet Fiender Är Tråkigt och samma år slog hon publikrekord på Gröna Lund, i år kommer Veronica Maggio tillbaka till HudikKalaset. Svenska popstjärnskottet Victor Leksell med superhits som Klär Av Dig och Tappat gör sin första spelning på HudikKalaset. Hälsinglands-bandet Engmans Kapell har nu existerat i 25 år. Det firas med en spelning lördagen vid midnatt. 

HudikKalaset lånar det lokala konceptet "Klubb på Berget" och kör dansgolv ihop med stans festarrangörer. De akter som är redo för Klubben är Sharks, LadiesLoveHiphop och Mash Up International

– Magiska Maggio på berget igen, ett dansgolv ihop med Klubb på Berget och ett eget HappiLand (bara en sådan sak). Jag har varit gift med HudikKalaset i snart elva år nu och jag känner mig nykär, säger festivalgeneral Erik Ohlsson i ett pressmeddelande.

På området kan man även se podcasten FrasseMajas Detektivbyrå köra live och vi på GAFFA är på plats med en ny och för närvarande hemlig aktivering. 

– Vi har bytt plats och koncept men ändå sålt mer förköp än någonsin utan att ha släppt någonting av programmet. Nu har vi samlat ihop en gottepåse med artister, akter och aktiveringar som enbart känns fantastiskt kul att göra, säger projektledare Annie Mellström i samma pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: 21 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA