x

Storsjöyran fyller på sin line-up

Storsjöyran fyller på sin line-up

Storsjöyran presenterar tre nya namn. Här ser vi en av Sveriges största popstjärnor och två svenska up and coming-artister som gör festivalen för första gången.
 
Kolla in hela släppet (OBS! Med arrangörens kommentarer):
 

Miss Lis drivna pianopop har en grund i blues-, jazz-, kabaré- och folkmusik men har alltmer rört sig mot modern pop som gjord för topplistorna. Hon förenar i sin musik och stil sömlöst retrosestetik och en omedelbar nukänsla. 

Under hösten 2019 var Miss Li en av de tre fasta deltagarna, eller värdarna om man så vill, i jubileumsupplagan av Så mycket bättre tillsammans med Petter och Magnus Uggla. Just nu jobbar hon tillsammans med sin låtskrivarkompanjon Sonny Boy Gustafsson på nytt material som vi kommer att få ta del av när det är dags för Miss Li att ställa sig på Stortorget i Östersund!

Sedan debutsingeln 2017 har Moonica Mac tröstat många brustna hjärtan. Med textrader lika träffsäkra som poetiska och en röst som beskrivits som överjordisk visar Moonica oss det vackra i vemodet, styrkan i det sköra och det hoppfulla i mörkret. 

Debutalbumet ”Stark & Sårbar” släpptes i november 2019 och har sedan dess hyllats stort av både fans och media. Inte sällan har hennes uttryck liknats vid Monica Zetterlunds storhet och röst. Under våren turnerar Moonica Mac som support till Yranaktuella Miss Li och nu är det klart att stjärnskottet också hänger med till Östersund i sommar.

Den 19-åriga singer/songwriter-kometen Ellen Krauss åstadkommer mycket med små medel. Så pass övertygande att hon 2018 utnämndes till Rookie of the Year vid Denniz Pop Awards redan innan hon hade hunnit skivdebutera. Dessutom har hon lyckats ro i land en deal med BMG i USA, inom loppet av tre veckor få en miljon Spotify-spelningar av debutsingeln The One I Love samt i somras öppnat åt Laleh vid tre konserter.

Att Ellen Krauss har låtarna, rösten, närvaron, modet och förmågan att berörda med djupt personliga sånger pekar på att hon går en ljus framtid till mötes. 

Storsjöyran i Östersund genomförs 31 juli – 1 augusti. Klara artister sedan tidigare är The Ark, Lars Winnerbäck, Iggy Azalea, Smith & Thell, Newkid, Gammal, Dree Low, Stefan Sundström, Snövit, Arif och Trespassing. Totalt kommer ett drygt 40-tal artister att uppträda under festivaldagarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA