x

Liseberg skickar ut nya liveakter

Liseberg skickar ut nya liveakter

I sommar uppträder Joel Alme och Jakob Hellman på Lisebergs Stora Scen under samma kväll.

– Två artister som skrivit in sig själva i svensk musikhistoria, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexandersson om bokningarna. 

Joel Alme, född och uppvuxen i Göteborg, gjorde sin albumdebut med Master Of Ceremonies 2008. Året efter skrev han IFK Göteborgs inmarschsång Snart Skiner Poseidon. Almes nya album Bort Bort Bort (2019) är en fortsättning på Flyktligan från 2015 och som fick ett fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.

Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner.

Jakob Hellman slog igenom med albumet …Och Stora Havet 1989, som många gånger har utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken, men har sedan början av 2000-talet gjort en del liveframträdanden.

För några år sedan gjorde Jakob Hellman comeback live tillsammans med det unga kompbandet Nerverna.

– Vi hoppas att få höra både nytt och gammalt material från båda när de tar sin plats på Stora Scenen i juni, säger Per Alexanderson.

11 juni gör Joel Alme och Jakob Hellman var sin konsert på Stora Scenen på Liseberg.

Klara för Live på Liseberg 2020:

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman, Stora Scenen

15 juli Gwen Stefani, Stora Scenen

24 juli Brad Paisley, Stora Scenen

28 juli Yusuf/Cat Stevens, Stora Scenen

BLOGG: "Krita en femma" – hur pajig kan en låttext vara?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA