x

Metaltown återuppstår – presenterar tung line-up

Metaltown återuppstår – presenterar tung line-up

Hårdrocksfestivalen Metaltown är tillbaka på samma plats där det en gång började för 16 år sedan. 5 augusti intar festivalen återigen Bananpiren i Göteborg med ett axplock av genrens tyngsta akter.

Idag presenterar man årets line-up som består av Slipknot, Max & Iggor Cavalera, Raised Fist, Avatar, Hardcore Superstar, Bombus och Nerved.

Slipknot är lika delar ett kulturellt fenomen som ett band. Med 25 år på nacken är gruppen tillbaka med ännu ett alster i form av deras sjätte studioalbum We Are Not Your Kind.

Under fredagens utsålda spelning på Ericsson Globe i Stockholm gav GAFFAs Janne Hallman konserten fyra av sex och skrev bland annat:

"Och visst, det är en ruskigt stark låtlista som spär på entusiasmen. Inledande låttrion UnsaintedDisasterpiece och Eeyore – spår från de två första albumen och den senaste We Are Not Your Kind – är smart. Alla från banddets trognaste metalhuvuden till det gulliga medelklassparet framför mig kan rocka loss till sin favoritplatta."

Metalfans världen över är utan tvekan bekanta med brasilianska metalbandet Sepultura och deras inverkan på metalgenren. Bröderna Max & Iggor Cavalera var med och grundade bandet under 80-talet. Nu ser vi dem i egen konstellation där det bjuds på både Sepultura- och Cavalera Conspiracy-låtar.

Med en purfärsk platta och utsåld Sverigeturné i bagaget är det dags för Luleås hardcore-veteraner Raised Fist att återvända till Göteborg i sommar med deras energiska liveshow.

Sist de spelade på Metaltown var det på Close-Ups tältscen. Sedan dess har göteborgska Avatar släppt album och gjort världsturnéer. I år väntas ännu en ny platta och uppträdande på festivalens scen.

Hardcore Superstar levererar sleazig hårdrock med pondus och attityd. Klassiker som We Don't Celebrate Sundays, Last Call For Alcohol, Moonshine och Above The Law lär dra igång festen på Bananpiren.

Bombus slog igenom på riktigt 2013 med albumet The Poet And The Parrot som släpptes via Century Media. Sedan dess har bandet släppt ytterligare två plattor och spelat på både Galoppen och Indoors.

Nerved framför en modern metal som de blandar i den ovanliga kombinationen med blues, electronica och eurodisco.

För tio år sedan intog Metaltown Bananpiren för sista gången innan festivalen växte ur sina kläder och flyttade till Göteborg Galopp. Ett decennium senare är den alltså tillbaka där det började.

– Med sju band på två scener är vi oerhört taggade på att leverera den grymma hårdrocksfestival Göteborg så väl förtjänar, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps onsdag 26 februari kl. 10.00. Köp biljetter här.

LÄS OCKSÅ: Så bra var Slipknot i Globen – "Så välartad som extrem metal kan bli"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA