x

Malmö Rock Festival skickar ut sina första namn

Malmö Rock Festival skickar ut sina första namn

Malmö Rock Festival som sparkar igång årets festivalsommar åt oss, avslöjar idag sina första artister. Festivalen i Malmö Folkets Park gör sitt andra år och går av stapeln redan 23 maj, festivalledningen har även meddelat att man i år har ett större område i parken.

Så här ser dagens släpp ut:

Backyard Babies släppte förra året sitt åttonde album, Silver & Gold, och är ett av de banden som trots sina 30-plus år i branschen fortfarande kan stoltsera med originaluppsättningen från när de startade. Bandet har bland annat turnerat med giganter som Guns N Roses.

The Bones med rötterna i Karlskrona har i över 20 år levererat sin punkiga rock’n’roll över Europa. Utöver turnéer med Social Distortion, Dropkick Murphys, Die Toten Hosen, D-A-D m.fl så har de gjort otaliga headline-turnéer i över 30 länder. Deras fyra senaste skivor har alla legat i flera veckor på Topp 20-listor i Tyskland.

VA Rocks är, enligt arrangören, av de mest önskade banden till Malmö Rock Festival 2020 och är starkt influerade av band som AC/DC, Danko Jones och The Runaways. De släppte sitt andra studioalbum I Love VA Rocks i oktober 2019 i samarbete med Metalville.

Race The Sunset är ett band som blandar funk och rock med pop, jazz, blues och en alternativ touch. De knockade juryn och tog hem förstaplatsen i Folkuniversitetets bandtävling på Rock Stage under Malmöfestivalen 2019.

– Vi kommer snart släppa fler artister, det kommer mer rock, och kanske något internationellt också, säger Evelina Kramsu som är kommunikatör för Malmö Rock Festival.

Biljetter finns att köpa på Ticketmaster, och i skrivande stund finns det fortfarande Early Bird-biljetter kvar.

LÄS OCKSÅ: Black metal-kille snubblar i snön – och folk går Photoshop-bananas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA