x

Kultband från Linköping öppnar för Judas Priest

Kultband från Linköping öppnar för Judas Priest

I sommar gör hårdrockslegendarerna i Judas Priest två spelningar i Sverige, varav en i Saab Arena i Linköping 14 juni. Det blir också ett band med rötterna i Linköping som får äran att öppna konsertkvällen.

Mindless Sinner startades i Linköping redan 1981. Kultbandet gjorde comeback 2015 med The New Messiah. Och om du minns 80-tals-succéerna Master Of Evil, Turn On The Power och Missin’ Pieces och så kan du inte ha missat den här återföreningen.

Spelningen på Keep It True XVIII-festivalen i april 2015 sägs ha varit en av höjdpunkterna i bandets historia. Det framträdandet släpptes också som ett live-album, Keeping It True, 2018. Att bandet hållit ihop ända sen heavy metalens guldålder på 80-talet får betraktas som unikt och de släppte nyligen sitt sjätte album Poltergeist.

– Det känns extra roligt att få se ett Linköpingsband på scen i detta sammanhang. Det kommer att bli ett bra drag i Saab Arena och vi ser att konserten drar besökare från hela Sverige till Linköping, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: 25 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA