x

Lady Gaga med goda nyheter

Lady Gaga med goda nyheter

10 april släpper världsstjärnan Lady Gaga sitt sjätte studioalbum, enligt ett pressmeddelande från skivbolaget Universal. Skivan Chromatica är producerad av Lady Gaga och BloodPop. Och i fredags kom första smakprovet i form av singeln Stupid Love, som är skriven av Lady Gaga tillsammans med Max Martin, BloodPop, Tchami och Ely Rise.

Videon till Stupid Love släpptes också i fredag och är regisserad av Daniel Askill och spelades in med bara en iPhone 11 Pro. Videon trendade direkt #1 på YouTube globalt.

Lady Gaga har nyligen haft stora framgångar med soundtracket till filmen A Star Is Born. Ledmotivet Shallow har haft över en miljard globala streams och toppat singellistan i både Sverige, Storbritannien och USA.

2019 blev Lady Gaga den första att vinna både en Oscar, en Grammy, en Golden Globe och en BAFTA Award för soundtracket till A Star Is Born. Albumet var också det mest sålda soundtracket i Sverige under 2019 och har sålt 3 x Platina.

Lady Gagas senaste studioalbum Joanne släpptes 2016 och innehöll hitsen Perfect Illusion och Million Reasons. Lady Gaga har sedan debuten 2008 gett oss superhits som Poker Face, Bad Romance och Applause. Hon har tagit hem hela 11 Grammy-statyetter och har genom åren sålt över 35 miljoner album världen över, toppat Sverigetopplistan flera gånger om och var även den första artisten någonsin att nå en miljard visningar på YouTube.

I December 2018 inledde Lady Gaga sin Las Vegas residency på The Park Theater, där hon även under våren kommer att framföra sina två olika shower Lady Gaga Enigma och Lady Gaga Jazz & Piano.

LÄS OCKSÅ: Håkan Hellströms låtskatt blir musikal


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA