x

Joel Alme tvingas ställa in flera konserter

Joel Alme tvingas ställa in flera konserter

Östersund, Gävle, Umeå och Luleå blir utan Joel Alme och kans band den under den här turnévändan, skriver arrangören United Stage på Facebook.

"På grund av av familjeskäl i bandet så kan tyvärr inte spelningarna i Luleå, Umeå, Gävle och Östersund genomföras nu i veckan", skriver man bland annat.

Med det sagt så flyttas spelningarna fram och för de som redan köpt biljett så gäller följande datum:

4/9 Östersund, Storsjöteatern
5/9 Gävle, Konserthuset
11/9 Luleå, Kulturens Hus

Om du inte kan se spelningen det nya datumet kan biljetten återlösas, skriver arrangören. Dessvärre så är gigget på Droskan i Umeå helt inställt. Det datumet ersätts istället med en spelning 12 september på Ersboda Folkets Hus.

2015 släppte Joel Alme Flyktligan, hans första skiva på svenska. Den fick ett gott mottagande, med fina ord från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnominering. Under förra året kom uppföljaren och album nummer två på svenska, Bort Bort Bort. Skivan fick betyget 5/6 av GAFFAs recensent Roya Sarvestani som skrev:

”Joel Alme målar upp sin värld i klara färger, sätter rika toner med bland annat gitarr och klaviatur på gråmelerade förhållanden. Om psyket, missbruk och jaget. I förhållande till allt det andra. De där andra. Hans pigga vispop tar oss bort. Bort till hans första jobb på en bar, till kärlek, klass, fulöl, själaflykt och utanförskap. Tar ner, allt det där som ingen pratar om i en vacker samling av historier och visor. Gör det begripligt, den där olustiga känslan av att vara människa.”

För några dagar sedan blev det klart att Joel Alme beger sig ut på turné med Lars Winnerbäck. Läs mer här.

MEST LÄST: Marcus Berggrens nya version av Magnus Ugglas "Jag Mår Illa" är guld rakt igenom


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA