x

Svensk trio öppnar för Judas Priest – "drömt om sen vi var kids"

Svensk trio öppnar för Judas Priest – "drömt om sen vi var kids"

Svenska hårdrocksbandet Deaf Rat blir support till spelningen med Judas Priest på Dalhalla, fredag 13 juni.

Biljetterna till konserten i den anrika arenan sålde slut med rekordfart när Judas Priest presenterades sent i oktober förra året.

– Att få dela scenen med ett ikoniskt band som Priest har vi drömt om sen vi var kids, säger Deaf Rats sångare Frankie Rich och fortsätter:

– Alla i Deaf Rat har sina rötter i den gamla skolans hårdrock så det känns lite som att spendera en kväll med ett av de mest inflytelserika banden inom hårdrock och metal. Att konserten dessutom hålls i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla, en arena som rankas som en av världens häftigaste gör inte saken sämre.

I november 2019 släppte Deaf Rat skivan Ban The Light. Dessutom åker man under våren på en Europaturné tillsammans med bandet H.E.A.T. för spelningar i Italien, Spanien, Frankrike, Österrike, Holland, Belgien och Schweiz.

Deaf Rats musik har i internationell press beskrivits som limmet mellan old-school metal och modern hårdrock.

För att finansiera de senaste årens turnéer och skivinspelningar har medlemmarna mellan turnéerna arbetat på teatrar och pyroteknikföretag. Detta har väckt liv i det gemensamma barndomsintresset att "spränga saker i luften", vilket har blivit en framträdande ingrediens i bandets egna liveshower.

LÄS OCKSÅ: Omringas av systrar – här får Ghost en ny frontman


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA