x

4 stora rockband till Liseberg

4 stora rockband till Liseberg

Nu är två hårdrockskvällar spikade i sommar på Liseberg.

Det amerikanska metalbandet Mastodon som bildades 2000 blev snabbt kritikerrosade för sitt unika sound. Deras andra album Leviathan (2004), ett konceptuellt album baserat på Herman Melvilles roman Moby Dick, blev av flera musikmagasin såsom Revolver och Kerrang! utsett till ”Album of the year”. Framgångarna har fortsatt, både för studioalbumen och på livescenen. Det senaste albumet Emperor Of Sands kammade hem en amerikansk Grammy 2018 och på prisgalan Metal Hammer Golden Gods utsåg Mastodon 2017 till "Best Live Band". 26 juni intar de Stora Scenen på Liseberg för årets enda Sverigespelning.

Svenska Graveyard har sedan den självbetitlade debuten från 2007 lockat storpublik och fans från hela världen. Förutom att bandet har öppnat för storheter som Guns N' Roses, Iron Maiden och Deep Purple har de turnerat världen runt. Bandets senaste släpp från förra året är just en liveskiva från bandets två konserter på Pustervik i december 2018. Mastodon och Graveyard spelar på Stora Scenen på Liseberg 26 juni.

gallery_large

(Foto: Jonas Persson)

Förra året bröt Göteborgsbandet Lok plötsligt en 17 år lång tystnad och återförenades för en sommarturné. Lok, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, hade grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken ytterligare en omgång med deras rockpunkmetal-hybrid. I sommar kommer de till Stora Scenen på Liseberg för en spelning 8 juli.

Samma kväll inleder Raubtier på Stora Scenen. Bandet slog igenom med dunder och brak på den svenska hårdrocksscenen för tio år sedan med albumet Det Finns Bara Krig, och låten Kamphund som blev en nationell radiohit. Med industriell metal, och texter sprungna ur den norrländska karga myllan har de gått från klarhet till klarhet med utsålda turnéer och guldskivor som följd. Bandets sjätte album Överlevare kom i höstas och klättrade på de flesta listor i landet.

Klara för Live på Liseberg 2020:

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman, Stora Scenen
25 juni, Faith No More (US), Stora Scenen
26 juni, Mastondon (US) och Graveyard, Stora Scenen
3 juli, Darin och GAMMAL, Stora Scenen
8 juli, LOK och Raubtier, Stora Scenen
15 juli Gwen Stefani (US), Stora Scenen
24 juli Brad Paisley (US), Stora Scenen
28 juli Yusuf/Cat Stevens (UK), Stora Scenen
29 juli Lukas Graham (DK), Stora Scenen
6 augusti Tom Jones (UK), Stora Scenen
20 augusti Clutch (US), Stora Scenen

MEST LÄST: Omringas av systrar – här får Ghost en ny frontman


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA