x

Melodifestivalen angående Coronaviruset: "Vi ber besökare visa omsorg"

Melodifestivalen angående Coronaviruset: "Vi ber besökare visa omsorg"

Tidigare idag skrev vi om att helgens Melodi Grand Prix (Danmarks Melodifestivalen) sker utan publik. Detta efter rådet från landets statsminister.

I helgen är det även final i svenska Melodifestivalen. På Friends Arena anordnar SVT och Live Nation tre publika event, två genrep på fredag och lördag och själva finalen lördag kväll.

SVT påminner, i ett pressmeddelande, om Folkhälsomyndighetens rekommendation vad det gäller coronavirus – att i alla lägen stanna hemma om man känner sig sjuk.

Som en extra försiktighetsåtgärd ber man dem som besökt riskområden för coronavirus de senaste två veckorna att stanna hemma från Melodifestivalen i Friends Arena. Detta gäller såväl genrepen fredag och lördag och finalen lördag kväll.

– Vi planerar att genomföra evenemanget, och självklart följer vi myndigheternas riktlinjer. Vi ber besökare visa omsorg om andra genom att stanna hemma om man känner sig sjuk eller har besökt riskområden för corona de senaste två veckorna. Det är en försiktighetsåtgärd för att skapa ett tryggt evenemang för alla besökare, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.

LÄS OCKSÅ: Viagra Boys med överraskningssläpp – "En oberäknelig demon"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA