x

Pionjären DJ Shadow ger 2 Sverige-spelningar

Pionjären DJ Shadow ger 2 Sverige-spelningar

DJ Shadow från Kalifornien anses av många vara den tongivande artisten inom experimentell instrumental hiphop. I sommar gör han två spelningar i Sverige.
 
47-årige Josh David är känd för sin tekniska samplingsperfektion kombinerat med musiknörderi på hög nivå och har varit aktiv i över 30 år. Som DJ Shadow är han en DJ-veteran och vida erkänd som en nyckelperson och drivande kraft i utvecklingen av experimentell instrumental hiphop. 
 
Han satte igång redan i slutet på 1980-talet och ända sedan det stilbildande debutalbumet Endtroducing från 1996 har DJ Shadow varit en av DJ-världens mest respekterade och hyllade personer. Faktum är att Endtroducing så småningom kom med i Guinness Rekordbok som det första helt samplade musikalbumet.
 
 
DJ Shadow är också känd för sin enorma skivsamling, upp emot 60 000 skivor finns i hans ägo. 
 
Dessutom fortsätter han att vara aktuell och så sent som i höstas kom fullängdaren Our Patethic Age, ett album han själv beskriver som sitt största och mest ambitiösa album någonsin.
 
Nu ger han sig ut på en lång turné som landar i Göteborg på Pustervik 8 juni och två dagar senare, 10 juni, på Mosebacketerrassen i Stockholm. Biljetter släpps på fredag 13 mars klockan 10.00.
 
Läs en längre GAFFA-intervju med DJ Shadow där vi bland annat behandlar klassikern Endtroducing: DJ Shadow – fortfarande bäst på beats
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA