x

Festival ställdes in på grund av Corona – svensk artist spelar ändå

Festival ställdes in på grund av Corona – svensk artist spelar ändå

Artisten Sofia Talvik och bandet Arre! Arre! och en handfull andra svenska akter var officiellt inbjudna att showcasea på den stora festivalen South By Southwest (SXSW) i Austin, som nu har blivit inställd på grund av rädslan för ett coronavirus-utbrott. Men ovanstående namn planerar ett Austin-besök ändå. 

Sofia Talvik är redan på en två månader lång turné i USA och kommer att sluta upp med alla andra artister och konsertställen i Austin, Texas som jobbar för att hålla festivalen igång trots att den inte längre är officiell.

– Jag tror att det nästan kan bli ännu bättre så här, säger Sofia Talvik i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det blir mer DIY, mer fokus på musiken och mindre fokus på företag som vill visa upp sig.

Malmöpunkrockarna i Arre! Arre! hade sedan tidigare bokat in flyg och boende och planerar att spela in en video till låten Me And My Fat Ass Friends när de väl är i Austin.

– Vi har hyrt hus med pool och rosa limo som vi måste utnyttja till max och jag måste köpa en ny cowboyhatt! Så det blir en Arre! Arre! Vacaytion, säger Mattis Årestad till Musikguiden i P3.

Sofia Talvik gör en drygt 30 konserter lång turné i USA, vilken också innehåller flera stopp på amerikanska radio-stationer för att promota nya albumet.

LÄS OCKSÅ: 25 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA