x

Svenska klubbar om Corona-läget – "följer utvecklingen noga"

Svenska klubbar om Corona-läget – "följer utvecklingen noga"

Under gårdagen beslutade den svenska regeringen sig för att följa direktiven från Folkhälsomyndigheten och förbjuda sammankomster som lockar till sig mer än 500 personer. 

I och med det drabbas stora delar av Sveriges konsertverksamhet. GAFFA har samlat några av landets större aktörer och deras syn på saken.

Debaser Strand i Stockholm meddelar att en del konserter kommer att ställas in på grund av att hela Europaturnéer ställs in, "men vi hoppas i merparten av fallen få nya konsertdatum framåt."

Plan B i Malmö planerar att fortsätta sin verksamhet men kommer att följa direktiven från regeringen och påminner besökaren att tvätta händerna, nys i armvecket och om du känner dig febrig, har hosta, problem med att andas så bör du kolla upp det.

Trädgårn i Göteborg meddelade nyss att det inte blir nån 1.Cuz- och Grekaazo-spelning imorgon fredag.

"Vi som arrangörer vill inte bidra till ökad spridning av Coronaviruset och vi följer regeringens direktiv om begränsningar av folksamlingar."

Hur man ser på framtida spelningar är i nuläget oklart.

Pustervik kommer att genomföra event som inte överstiger 500 personer, men den stora lokalen tar nästan emot det dubbla och flera spelningar under våren är i princip slutsålda, menar GP. En lösning är att dela upp publiken och att bandet ger två spelningar istället för en, vilket man bland annat försöker få till till den kommande Big Thief-spelningen, säger arrangören Kim Abelsson till GP.

Slaktkyrkan går i Plan B:s linje och fortsätter även om man lyssnar på regeringens direktiv och är beredd att förändra om så behövs. "Vissa framtida evenemang och spelningar kan eventuellt komma att påverkas, men just nu ser vi ingen anledning att ställa in konserter!"

Nöjesfabriken i Karlstad kommer med information innan klockan 12 idag.

10 mars hade Kalmarsalen inte för avsikt att göra några förändringar inom sin konsert- och kongressverksamhet utan fortsätter som vanligt. Sedan dess har arrangören kommit med en mindre uppdatering om att det följer mer information under dagen.

Kulturkvarteret Kristianstad följer utvecklingen noga och hälsar att i nuläget genomförs alla konserter och evenemang enligt plan, eftersom antalet publikplatser inte överstiger 500 personer.

Även Louis De Geer i Norrköping kommer med ett statement under dagen.

Helgens spelningar med Entombed A.D. och Blues PillsKatalin i Uppsala kommer att genomföras menar arrangören:

The Tivoli i Helsingborg kommer att ge klara besked under dagen:

En av Dalarnas största nöjesställe Falun Bowling & Krog meddelar att de tvingas ställa in helgens alla evenemang. Samtliga förköpsbiljetter för helgens evenemang kommer att återbetalas till 100% automatiskt inom 10 arbetsdagar.

Listan uppdateras kontinuerligt.

LÄS OCKSÅ: Svenske rockstjärnan om läget i Italien: "Situationen är overklig"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA