x

Efter anklagelsen: SVT utreder misstänkt spelfusk

Efter anklagelsen: SVT utreder misstänkt spelfusk

Årets final i Melodifestivalen blev oerhört jämn. Slutresultatet visade att The Mamas gick segrande ur striden, bara en poäng ifrån tvåan Dotter

Nu anklagas SVT för att vara del i ett eventuellt spelfusk. Detta efter att en person satsade tiotusentals kronor på The Mamas bara minuter efter att telefonslussarna hade stängts, skriver Aftonbladet.

– Det finns personer som spelar som har information om röstningsresultatet innan det blivit offentligt, så enkelt är det, säger Dan Korhonen, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel till tidningen.

Aftonbladet har även varit i kontakt med Melodifestivalens projektledare Anette Helenius, som ser allvarligt på anklagelserna och ska tillsätta en utredning. Enligt hon är det färre än tio personer som vet om slutresultatet efter att slussarna har stängts men räknar man in de personer som behöver förbereda avslutningsshowen (exempelvis scen-, ljus-, ljud-tekniker och fotografer) och som får till sig vinnaren via internradio, så hamnar man istället på cirka 165 personer.

– Det här behöver vi utreda. Det är för tidigt att säga att det är en insiderläcka innan man har uteslutit alla andra möjligheter. Vi skulle också ha kunnat blivit utsatta för ett olaga dataintrång, att någon har hackat appen. Eller möjligen att någon med stor tur lade in ett spel vid rätt tillfälle, säger hon till Aftonbladet.

I nuläget har SVT inga regler som förbjuder Melodifestival-anknutna personer att spela på Melodifestivalen.

BLOGG: Så bör banden tackla inställda konserter och fattig festivalsommar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA