x

6-stjärniga Lagwagon till Sverige

6-stjärniga Lagwagon till Sverige

Mitt i Corona-krisen kommer i alla fall några goda nyheter. Lagwagon gör Sverige och Göteborg under sensommaren.

Kaliforniska Lagwagon kan titta tillbaka på 30 år i branschen, och släppte sitt debutalbum Duh redan 1992. Med albumet Trashed (1994) slog bandet igenom ordentligt och det följdes av fler uppmärksammade album som Hoss, Double Plaidinum och Let's Talk About Feelings.

Efter sjunde albumet Resolve (2005) tog det nio år innan plattan Hang kom (2014), ett lite mörkare album vilket behandlade tunga ämnen som förlust, svek, åldrande och miljöförstörelse. Även om de inte släppte plattor under nio år, fortsatte de att turnera intensivt och deras frontfigur Joey Cape släppte även egenproducerad musik som soloartist. Förra året kom den efterlängtade diamanten Railer, som mötts av strålande recensioner av såväl kritiker som fans. GAFFAs Kristofer Hadodo delade ut toppbetyget 6 av 6 med motiveringen:

"Lyssnar man noga på de komplexa arrangemangen inser man hur mycket som försiggår i varje låt, utan intention att dribbla bort lyssnaren. Tvärtom erbjuder Railer möjligheten att hela tiden upptäcka något nytt. Det brukar borga för ett album som kommer att hålla över tid."

Albumet kom senare även att hamna på listan över GAFFAs absoluta favoritskivor under 2010-talet.

Det är nu tolv år sedan Lagwagon senast besökte Göteborg, då som en del av festivalen West Coast Riot. 4 augusti är det åter dags att göra Göteborg, då med en spelning på Pustervik.

BLOGG: Christer Sandelin hävdar att Corona-viruset är en bluff


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA