x

Dave Grohl: "Inspelningen avbröts av spöken"

Dave Grohl: "Inspelningen avbröts av spöken"

Foo Fighters har spelat in sitt tionde album, men under inspelningen kände bandet ganska snabbt av att något inte stämde. Stämningen i studion var ryslig och bandet anser att de under inspelningen blev störda av spöken, detta skriver NME.

Rock-bandet höll till i ett hus byggt på 40-talet i staden Encino i Kalifornien. När instrumenten helt plötsligt var ostämda och de inspelade spåren var mystiskt raderade insåg de ganska snabbt att något märkligt pågick i huset.

Bandets frontman, Dave Grohl, berättar att när de gick in i huset första gången var stämningen mycket märklig men ljudet funkade som det skulle. När de sedan kom tillbaka till studion dagen efter var alla gitarrerna ostämda, alla inställningarna de gjort dagen innan hade gått tillbaka till noll och de inspelade spåren var raderade. Han berättar även att det fanns sparade spår i datorn som de aldrig själva spelat in, vilket var konstiga ljud inspelat från mikrofonen, som att någon endast spelat in rummets ljud, utan några instrument.

Till slut fick bandet nog och satte upp en övervakningskamera i studion för att kunna se vad för mystiska händelser som pågick under tiden de inte var där.

– Jag hade kvar en kamera som jag använde under tiden mina barn fortfarande sov i deras spjälsängar. Så vi bestämde oss för att sätta upp den under natten för att se om det var någon som jävlades med oss, säger Dave Grohl.

När bandet sedan kollade på det inspelade materialet såg de först ingenting, och när de började tänka att det kanske bara var de som inbillat sig, såg de mystiska saker i kameran som de inte kan förklara. De fick sedan reda på historien om huset, Dave Grohl fick skriva på ett icke-avslöjande avtal om huset för att hyresvärden försökte få huset sålt. När de fått reda på vad som pågått i huset gjorde bandet klart albumet så fort de kunde.

Efter en mycket märklig album-inspelning står det klart att Foo Fighters nya album är färdigt.

– Några av de bästa låtarna blev klara på 45 minuter. I de andra låtarna finns det ett riff som jag jobbat på i 25 år. Första gången jag spelade in riffet var i min källare i Seattle, berättar Dave Grohl.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa album 2010


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA