x

SVT har utrett eventuellt spelfusk – "vi kan inte se några misstänkta avvikelser"

SVT har utrett eventuellt spelfusk – "vi kan inte se några misstänkta avvikelser"

För drygt tio dagar sedan riktades spelfusk-anklagelser mot SVT. Detta efter att en person satsade tiotusentals kronor på The Mamas bara minuter efter att telefonslussarna hade stängts. Det hävdades att personer kan ha läckt information om finalens slutresultat.

Efter en genomgång av de funktioner som har tillgång till röstningsresultatet före alla andra finns det inte längre någon misstanke om en intern läcka, menar SVT i ett pressmedddelande.

SVT ska även ha kontaktat Betfair, som undersökt saken noga, och resultatet visar att det inte finns något som tyder på att spelaktiviteten skulle vara kopplad till att intern information om röstningen skulle ha läckt. SVT har tagit del av detaljer i deras undersökning.

– Dagen efter finalen i Melodifestivalen genomfördes en grundlig granskning av spelaktiviteten under tävlingen. Vi tittade på spelmönstren mer detaljerat med tanke på de anklagelser som kommit. Det finns inget som tyder på att spelaktiviteten skulle vara kopplad till att intern information om röstningen skulle ha läckt och vi kan inte heller se några misstänkta avvikelser i förhållande till andra spelmarknader, hälsar man i samma pressmeddelande.

Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, fyller i:

– Det här var en allvarlig spekulation och anklagelse och jag hade mina tvivel om detta verkligen kunde stämma redan när jag blev kontaktad av Aftonbladet. Vi har högt förtroende för dem vi arbetar med, de har gott omdöme, och det hade förvånat mig mycket om vi hittat något som visat att de här anklagelserna stämde.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA