x

Myndigheter tar hjälp av svenska artister för att nå ut med information

Myndigheter tar hjälp av svenska artister för att nå ut med information

Artister som Cherrie, Dree Low och 1.Cuz hjälper Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, att sprida information via sina sociala medier om Coronavirusets allvar och hur man undviker smittspridning.

Efter att den svensksomaliska läkarföreningen larmade om att sex av de som hittills gått bort av Coronaviruset varit svensksomalier, tar nu MSB hjälp av svenska artister för att nå grupper de själva haft svårt att nå ut till.

– För några dagar sedan kontaktade de mig och andra artister, speciellt artister inom hiphop- och R&B-världen som också kommer från förorten, och frågade om vi kunde hjälpa dem att nå ut med informationen om viruset och smittspridningen. Jag tycker det är bra att de hörde av sig till oss och vi gör vad vi kan, berättar Cherrie för SVT.

Orsaker till varför informationen om viruset inte nått fram tydligt kan vara att det inte funnits information tillgänglig på olika språk i ett tidigt skede, det kan också bero på att relationen som många myndigheter och nyhetsmedier har till olika samhällsgrupper är svag.

– Det är hemskt att säga, men det är nästan alltid så här det är. Relationen till dessa samhällsgrupper är ganska obefintlig om jag ska vara helt ärlig, och det är i sådana här situationer som klasskillnaderna syns tydligt. Jag hoppas relationen kan bli bättre när man ser vad som sker i sådana här stunder, säger Cherrie.

LISTA: Kommande konserter som streamas på nätet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA