x

Radioprofilen Kerstin Behrendtz har avlidit av COVID-19

Radioprofilen Kerstin Behrendtz har avlidit av COVID-19

Radioprofilen Kerstin Behrendtz har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19, 69 år gammal.
Hon fick veta att hon hade smittats av coronaviruset i måndags och under lördagen avled Kerstin Behrendtz, detta skriver Expressen.

Dottern Emma skrev ett långt inlägg på Facebook om sin mamma, och uppmanar folk att ta viruset på allvar.

 – ­Det ofattbara har hänt. Älskade mamma, du var och är den mest kärleksfulla, omtänksamma, roligaste och finaste person jag någonsin träffat. Framförallt var du den starkaste och i min värld helt orubblig. För två veckor sedan den 14 mars ringde du mig och berättade att du var lite krasslig och du var orolig. Jag viftade bort din förkylning... Idag den 28 mars tog du ditt allra sista andetag, skriver hon i sitt inlägg och fortsätter:

– Och till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga. Ta hand om varandra!!.

Kerstin Behrendtz har under flera årtionden varit musikredaktör vid Sveriges Radio. 2017 gick hon i pension efter att bland annat ha suttit med i urvalsjuryn inför Melodifestivalen.

Flera av hennes vänner sörjer nu radioprofilens bortgång och på Sveriges Radios hemsida skrev områdeschefen Anna-Karin Larsson en kommentar om Kerstin Behrendtz.

”Kerstin var Musik! Outtröttlig, nyfiken, noggrann och lojal har hon under sin karriär stått i musikhändelsernas centrum och som kvinnlig förebild i en värld som länge dominerades av enbart män kan hon inte överskattas. Hon har valt musiken i allt från Radiosporten, i P4:s riksprogram som P4 Extra och Vaken, Radioapans knattekanal och varit en uppskattad medarbetare i Sommar i P1 under många år. Och hon har på det sättet gett Sveriges musikälskare underhållning och sällskap i 50 år. Hon har varit ett känt och kärt namn för våra lyssnare”.

LÄS OCKSÅ: Fler artister har fallit offer för corona


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA