x

Ny show ersätter årets Eurovision Song Contest

Ny show ersätter årets Eurovision Song Contest

På grund av att årets Eurovision Song Contest blivit inställt, har nu The European Broadcasting Union, EBU, bekräftat via deras hemsida att de ska sända en helt ny show. Lördag 16 maj klockan 21.00 är det dags för Europe Shine A Light.

Programmet kommer att hedra alla årets bidrag inför Eurovision, men det kommer inte hållas någon tävling mellan bidragen. De kommer att framföras live, tillsammans med andra överraskningar för fansen och tittarna. Aktuella artister bjuds in från hela Europa och framför en tidigare Eurovision-hit där en förenande text ska vara i fokus för att passa situationen världen befinner sig i just nu.

Årets Eurovision blev inställt på grund av coronavirusets konsekvenser och det var första gången någonsin EBU behövde ställa in tävlingen.

– Vi ville skapa en show som inte bara uppmärksammar de 41 artister som skulle tävlat i Rotterdam, utan också inspirera alla där hemma och kunna förena människor över hela Europa i dessa svåra tider. Vi kommer självklart att hedra alla de som blivit påverkade av corona-krisen, och lyfta alla de som jobbar så hårt för att kunna bekämpa viruset. Låt oss skapa en oförglömlig stund i Eurovisions historia, säger produktionsledaren Sietse Bakker.

Programmet kommer att sändas under cirka två timmar, och kommer att kunna streamas via Eurovisions YouTube-kanal. Fler detaljer om line-up och andra TV-bolag som ska sända programmet kommer att presenteras de följande veckorna.

LISTA: Kommande konserter som streamas på nätet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA