x

The Hives har blivit plåtgubbar vid väg 66 – här är resultatet

The Hives har blivit plåtgubbar vid väg 66 – här är resultatet

Åker du längs väg 66 från Västerås till Sälen har du en rolig bilresa framför dig. Där finns nämligen rockband i form av plåt-figurer utställda längs hela vägen – The Hives, Kiss och Motörhead är några av dem som rockar upp vägen.

gallery_large

(Här står Kiss uppställda längs vägen. Foto: Paul Elgström)

Tillverkaren av plåt-figurerna är Paul Elgström, han jobbar som plåtslagare och konstnär och har sedan ett år tillbaka tillverkat olika rockband i form av plåt-figurer hemma i hans garage.

Allt började med att Paul skapade plåtversioner av jazzmusiker och satte upp i sin egen trädgård för att se vad reaktionerna skulle bli. I trädgården satte han även ut en högtalare som spelade jazzmusik. När folk gick förbi blev de överraskade och stannade till för att fotografera. Paul kände snabbt att han ville fortsätta på hela den här grejen.

– Jag tänkte att fan, ska jag ställa upp gubbarna längs väg 66 kanske? Då måste ju varenda människa se dem, säger Paul Elgström till GAFFA.

Idén med att göra plåt-figurer av The Hives kom till när Paul funderade på vad man kunde ställa upp vid Fagersta.

– Eftersom The Hives är därifrån, så tänkte jag att det hade varit roligt att ha just dem där. Det går ju inte att åka förbi Fagersta utan att ha sett The Hives, säger Paul.

gallery_large

(Här är The Hives i Pauls garage innan de ställdes upp vid vägen. Det var även denna bild som The Hives fick skickade till sig. Foto: Paul Elgström)

Paul Elgström kom i kontakt med Nicholaus Arson och Per Almqvist från bandet och frågade om han fick konstruera dem, vilket de tyckte var en väldigt kul idé. Paul skickade bilder på hur det såg ut och fick positiv respons av bandet. Idag står The Hives i form av plåt-figurer vid Fagersta för alla att ta del av. Gitarristen Nicholaus kom även dit för att se det i verkligheten och blev glatt överraskad.

LÄS OCKSÅ: Howlin’ Pelle har corona – delar med sig av exklusivt The Hives-material


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA