x

Den digitala festivalen Låt Live Leva är tillbaka – streamas nu via GAFFA.se

Den digitala festivalen Låt Live Leva är tillbaka – streamas nu via GAFFA.se

Låt Live Leva är ett initiativ av artistbyrån Jubel för att främja artister, musiker och live-scenen i Sverige. På grund av COVID-19 har turnéer och konserter ställts in vilket lett till att artister och musiker mist en stor del av sin inkomst. Jubel har valt att vända oron och osäkerheten till något positivt och skapa en positiv samlingsplats där publiken kan fortsätta se konserter och artister och crew kan fortsätta hitta försörjning.

Det är speciella tider för oss och våra artister där en stor del av intjänandet byggt på mötet mellan människor. Allt har gått snabbt men vi inser samtidigt att behovet och efterfrågan efter musik inte har minskat. Det har bara ökat. Då är det upp till oss som musikbolag att hitta nya vägar. Låt Live Leva är tänkt att vara som en lägereld och ledstjärna för svenska folket i en tid då det behövs något som ger lite hopp. Vårt mål är att trots rådande begränsningar bli Sveriges största festival någonsin, säger Erik Ohlsson, VD På Jubel.

Den första upplagan av Låt Live Leva gjordes 21/3 och sändes genom GAFFA, en live-stream på Youtube och via Twitch där mer än 50 000 personer deltog. Låt Live Leva presenteras i samarbete med Corite, Naia Initiative och även Stockholmsbaserade musikbolaget Amuse, vars musik-distributionstjänst används av hundratusentals independent-artister och -labels världen över. 

Efter en lyckad första upplaga är det nu dags för del två. Lördag 4 april kommer Soundtrade Studios gästas av en ny lineup av Sveriges främsta artister. Denna kväll leds av musikjournalisten, och tidigare GAFFA-skribenten, Ametist Azordegan och Håll Käften Och Dansa är resident-DJ.

För att täcka ett grundarvode till de som arbetar under dagen (musiker och tekniker) ha Jubel satt upp en Facebook-kampanj där fansen/tittarna har möjlighet att donera valfri summa. Alla som backar kampanjen tackas i sändning. Under kvällen kommer tittarna nu som sist få möjlighet att swisha en valfri summa som stöd. Dessutom adderas ett tredje initiativ. En rad partners och restauranger har anslutit till festivalen. Alla som handlar under lördagen med kod “Låtliveleva” ger automatiskt 20 procent av köpet till artister och produktionen.

SWISHNUMMER: 1233453941 (Märk betalningen med den artist du vill skänka din gåva till)

Sändningen kickar igång 4 april klockan 16.00 och håller på fram till 22.00. Du ser rubbet här nere (om uppspelningsfönstret krånglar kan du även se det via Youtube eller Twitch)

Line-up och schema (med reservation för ändringar):

16.00 Melo
16.30 Ambivalensen
17.00 Faal
17.30 Janice, Sabin Ddumba & Molly Hammar
18.00 Amanda Fondell
18.30 Amanda Alexander, ISA, Ella Rammelt, Maydar
19.10 Donika Nimani
19.30 iosef
19.45 OVÖ
20.15 Daniel Adams-Ray
20.50 Diskopunk

LÄS OCKSÅ: The Hives har blivit plåtgubbar vid väg 66 – här är resultatet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA