x

Hoppar av ShitKid

Hoppar av ShitKid

Igår publicerade den svenska musikduon ShitKid ett inlägg på sin Instagram där de berättar att Lina Molarin Ericsson har bestämt sig för att lämna bandet. Hon har varit en del av ShitKid sedan 2018 och i inlägget skriver de att det varit två år fyllda med legendariska rock-moves, världsturnéer och tre rock-album ­– det är slutet på en era.

I slutet av inlägget hänvisar de till Linas Instagram och uppmanar fansen till att hålla sig uppdaterade om vad som kommer hända härnäst.

ShitKid är för närvarande aktuell med två album: soundtracket Always Amber och albumet Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete.

I samband med deras spelning på SXSW-festivalen förra våren, deras andra i ordningen, hann ShitKid även med att tillbringa några dagar i Los Angeles med att spela in tillsammans med legendariska The Melvins och ytterligare några i Austin med Paul Leary från Butthole Surfers. Bandets nya album Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete samlar de inspelningarna – totalt åtta spår på strax över 26 minuter varav hälften är svenska versioner av de engelska spåren, första gången ShitKid hörts på svenska. 

Andra singeln från albumet, Örnar Över Amerika, spelades in i Los Angeles tillsammans med Buzz Osborne (Melvins) på gitarr och trummisen Dale Crover (Melvins, Redd Kross) och producerades av Toshi Kasai.

Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete släpptes 24 januari.

LÄS OCKSÅ: "Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA