x

Atomic Swing släpper första singeln på 14 år

Atomic Swing släpper första singeln på 14 år

Under 90-talet startade Niclas Frisk bandet Atomic Swing. Musiken som var en hybrid mellan pop, soul och rak rock, toppade listorna och svallvågorna nådde långt utanför Sveriges gränser.

Med tiden tog framgången ut sin rätt och Atomic Swing tryckte på pausknappen tills, med några få undantag, 2019, då en turné gick av stapeln. Därefter togs ett beslut att återigen äntra studion och den 10 april är de redo att presentera resultatet genom singeln I Want My Own Cross

Det här blir Atomic Swings första singel på nästan 15 år och med låten vill Niclas Frisk citera Dostojevkij.

"Det finaste man kan ge en annan människa är en oförrätt. Den kan suga näring ur i evigheter” (Fjodor Karamazov i Bröderna Karamazov, Dostojevskij 1880)

– Den insikten kände jag var en impuls att försöka få ihop en poplåt som berörde problematiken, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

I Want My Own Cross är en mental tillbakablick till pojkrummet 1984 innan hårdrocken hade upptäckt frisyrgelé, solarium och fortfarande stod solitär i stretch-jeans och patronbälten. Den är också en framåtblick i att vara ett band som kliver in i antropocen och beväpnar sig med de tillhyggen som står till buds för att överleva och estradera bortom okänd horisont.

Tills dess kan du ju avnjuta den här klassikern:

LISTA: Kommande konserter som streamas på nätet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA