x

Jocke Berg + Molly Sandén + Victor Leksell = sant

Jocke Berg + Molly Sandén + Victor Leksell = sant

Molly Sandén, Victor Leksell och Joakim Berg från Kent släpper idag en ny version av Kents låt Sverige, som ett initiativ för att stötta Radiohjälpens insamling för Coronavirusets riskgrupper i Sverige.

Med låten, som spelats in från olika platser i Sverige (Öland, Göteborg och Stockholm), förenas några av Sveriges största artister med hopp om att bidra så mycket som möjligt samt sprida budskapet att tillsammans är vi starka. Alla intäkter från inspelningen går oavkortat till Radiohjälpens insamling.

– Efter att min konserthusturné blev inställd på grund av Corona har jag och David, som jag gör musik med. isolerat oss här då jag har diabetes typ 1 och därmed tillhör en riskgrupp, säger Molly Sandén från en stuga på Öland och fortsätter:

– Det var lika bra att åka bort och försöka göra något bra av det man kan, på distans. Vi kände att vi måste göra det med musik och istället för att skriva en egen låt så finns det ju en låt som nästan blivit en andra nationalsång för Sverige. Det är låten Sverige med Kent. Hela tanken med att göra det här är att samla in så mycket pengar som möjligt.”

Victor Leksell från Grammofonstudion i Göteborg fyller i:

– I allt det här kaoset ville vi göra det vi kan för att hjälpa till. För vi vill inte att musiken ska tystna utan mer vara ett verktyg typ för att ta oss igenom det. Och jag är så stolt och samtidigt vettskrämd men jag vet att vi kommer lösa det tillsammans.

LÄS OCKSÅ: SVT direktsänder globalt insamlings-event – världsartister medverkar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA