x

Avslöjar: ABBA har gjort 3 nya singlar – "de är fantastiska!"

Avslöjar: ABBA har gjort 3 nya singlar – "de är fantastiska!"

Sedan en bra tid tillbaka har det tisslats och tasslats i ABBA-land. 2018 träffade GAFFA Benny Andersson och Björn Ulveaus på Grand Hotel i Stockholm. Där berättade de bland annat om ny musik.

– Jag hade två bra låtar, så jag ringde till tjejerna (Anni-Frid "Frida" Lyngstad och Agnetha Fältskog reds. anm.) som sa: ”Ja, vi vill självklart vara med”, berättade Benny då för GAFFA och fortsatte:

– Vi spenderade två dagar tillsammans i studion, och det var som om det gått sex månader – inte 35 år. Det var helt otroligt, det kändes så bra, och så lyckliga vi var över att vara tillsammans och arbeta ihop.

Enligt Mark Levengood, som i en färsk tweet citeras av P3:s Tina Mehrafzoon, verkar det i nuläget finnas minst tre nya låtar med det ikoniska bandet.

Det var i juni 2017 som de fyra ABBA-medlemmarna möttes i studion, för vad de kallar ett ”avatar-projekt”. Idén är nämligen att ABBA ska på turné, men som hologram. Med modern teknik ska man fånga essensen av vilka medlemmarna var för längesen, men också vilka de är idag. Det är en form av tidsmaskin förklarade de för GAFFA då.

– Det är vi fyra på turné, men vi är inte där själva. Men vi hoppas att publiken kommer att uppleva det som att vi är där. Vi vill nämligen försöka ha mänsklig kontakt med publiken, även om vi själva inte är där. Vi är på god väg att komma på hur det ska gå till. Jag kan inte riktigt säga precis hur, för vi vet inte helt säkert  hur det kommer att bli ännu. Men vi har tekniker som visar vad som kommer att ske på scenen och musiken är klar.

Om den här nya musiken som Mark Levengood pratar om är en del av det här något försenade avatar-projektet återstår att se.

SENASTE: Erbjuder musiker betalt i förskott


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA