x

Arcade Fire med goda nyheter

Arcade Fire med goda nyheter

Under de senaste veckorna har sångaren Win Butler från Arcade Fire publicerat inlägg på sin Instagram med flera hintar om ny musik – detta har fått fansen att spekulera kring om ett nytt album från bandet kan vara på gång, skriver Consequence of Sound.

Igår meddelade sångaren på Instagram att bandet hade hunnit spela in nytt material när viruset bröt ut. Han berättar även att han tillsammans med sin fru och bandmedlem Régine Chassagne under de senaste åren skrivit mycket ny musik. 

– Vi har utforskat många nya teman inom både text och melodi som är kusligt relaterade till vad som pågår i världen just nu. Vi har faktiskt en låt som heter Age Of Anxiety, och den skrevs för ett år sedan, skriver Win Butler på Instagram.

Han berättar även att han lägger all sin tid på musiken och inspelningen just nu och att Arcade Fire kanske kommer att framföra lite av det nya materialet via en live-stream så småningom.

Win Butler skriver om den rådande pandemin som en kris som kommer att förändra eller förstöra vissa delar av musikindustrin, men han lämnar också en hoppfull tanke inför framtiden:

– Jag tror att detta kommer att stärka musiken som konstform. Musiken har aldrig känts så viktig och spirituell som den gör nu. Jag vill bara att ni ska veta, kära läsare, att ni inte är bortglömda.

SENASTE: Avslöjar: ABBA har gjort 3 nya singlar – "de är fantastiska!"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA