x

Anordnar drive-in-konserter i Sverige

Anordnar drive-in-konserter i Sverige

Bio Roy i Göteborg har redan haft framgångsrika drive-in-biovisningar på Bananpiren, och nu är det dags för en Drive-In-konsert: Welfare Drive-in.
 
Indieskivbolaget Welfare Sounds skulle ha haft femårsjubileum på Pustervik på Valborgsmässoafton. Men som för de flesta kulturutövare i Sverige fick eventet ställas in på grund av Corona. 
 
Nu får konserten nytt liv på Bananpiren i en helt ny skepnad: Drive-In-konsert. Eventet är ett samarbete mellan Welfare Sounds, Bananpiren, Hyrljudet, och Bio Roy, 333 Company och Drive-in-bio.
 
Welfare Sounds-banden Division Of Laura Lee, Beverly Kills och Terra kommer fira sina nya skivsläpp med att uppträda framför storbildskärmen. Ljudet från scen kommer sändas ut i FM-bandet och rattas in i bilarna på plats. Konserten kommer även att livestreamas på nätet.
 
– Det känns väldigt kul att göra något som är likvärdigt till den inställda releasefesten på Pustervik, att äntligen få spela ett fullt set med alla nya låtar. Vi är otroligt peppade men lite nervösa över det här nya konceptet, säger Alma Westerlund i Beverly Kills till GAFFA.
 
Platserna är begränsade efter folkhälsomyndighetens riktlinjer. För att interagera med livekonserten använder man biltutan för att applådera mellan låtarna.
 
– Det blir nog en speciell känsla att besökarna ”klappar händer” med biltutorna mellan låtarna. Blir det riktigt trycker-stämning kanske de blinkar med blinkers, säger Alma Westerlund.
 
Welfare Drive-in sker på Valborgsmässoafton mellan 19 och 00. Sammanlagt handlar det om 80 parkeringsplatser där fyra personer får vara i varje bil.
 
Carl Martinsson på 333 Company hälsar också att fler liknande konserter på Bananpiren är att vänta.
 
Idén med drive-in-spelningar är emellertid inte helt ny. I Småland styr den nyinstiftade folkrörelsen Max 50 sedan en tid tillbaka upp en liknande kväll med Rob Coffinshaker och Mikaela Finne. Enligt FB-eventet sker den konserten på hemlig plats i Småland lördag 4 juli 2020.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA