x

Svenske rockartisten känner sig lurad av försäkringsbolaget

Svenske rockartisten känner sig lurad av försäkringsbolaget

Flera restauranger och barer runt om i Göteborg har drabbats hårt av den rådande pandemin. Länsförsäkringar har tidigare haft en försäkring som ska täcka avbrott som exempelvis en smitta, men har nu slutat att sälja försäkringen lokalt. Peter Iwers (till vänster i bild), som driver flera restauranger i Göteborg, berättar för Expressen att han känner sig lurad.

Peter Iwers är före detta bandmedlem i In Flames, och har varit basist i bandet Cyhra under två år. Han driver nu restaurangerna Restaurang 2112 och Street Food by 2112, även bryggeriet Odd Island Brewing i Göteborg, samtliga verksamheter har försäkrats via Länsförsäkringar.

– När Corona började påverka min verksamhet så tog jag kontakt med min försäkringsförmedlare som sa att den gäller, han dubbelkollade även detta med en kollega. Veckan därpå ringde jag igen för jag kände att det var dags att börja använda den, och jag fick höra att jag skulle ringa skaderegleringen, berättar Peter Iwers.

Efter detta fick han höra av försäkringsbolaget att försäkringen inte gäller nu i Coronatider, även om detta inte är en sjukdom som skulle vara ett undantag för smittskyddsavbrottet. Det kommer inte heller finnas några pengar att få hämta ut för restaurangerna om det skulle komma restriktioner kring att de behöver stänga ner helt och hållet. Peter Iwers berättar att han känner sig lurad, och att det finns en oro som hela tiden ligger och skaver.  

Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän meddelade att de tagit beslutet att inte sälja nya försäkringar kring smittavbrott. Detta beror på att de märkt att det funnits missuppfattningar om vad försäkringen täcker nu under Coronakrisen.

LÄS OCKSÅ: Lars Winnerbäck överraskar med ny skiva


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA