x

Liseberg ställer in alla spelningar till midsommar – dessa konserter berörs

Liseberg ställer in alla spelningar till midsommar – dessa konserter berörs

Som ett resultat av Coronakrisen väljer nu Liseberg att ställa in samtliga planerade konserter fram till midsommar.

– Vi arbetar med att hitta nya datum och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

Skälet till att konserterna nu ställs in är Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi ser inte att konsertverksamheten är förenlig med de rekommendationer runt att samla människor på en begränsad yta som just nu råder, säger Per Alexanderson.

När konsertprogrammet kan återupptas är ännu oklart, men beslut om hur det blir med spelningarna som är planerade efter midsommar kommer att fattas under juni månad. Parallellt pågår arbete med att hitta nya datum längre fram för de påverkade konserterna, men när de blir av kan Liseberg ännu inte säga.

– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexanderson.

Nöjesparken kan däremot komma att öppna tidigare än midsommar. Just nu jobbar Liseberg mot ett preliminärt premiärdatum som är den 16 maj men det kan komma att behöva ändras.

– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av COVID-19, säger Julia Vasilis, informationschef Liseberg.

Konserter som berörs:

22 maj, Jannez, Polketten

29 maj, BlackJack, Polketten

3 juni, Perikles, Polketten

29 maj, Miriam Bryant, Stora Scenen

5 juni, Streaplers, Polketten

11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, Stora Scenen

12 juni, Lövgrens, Polketten

17 juni, Sounders, Polketten

19 juni, Framed, Polketten

20 juni, Chiquita, Polketten

LÄS OCKSÅ: Puddle Of Mudds Nirvana-cover blir viral – av helt fel anledningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA