x

Insamlingskväll för Musikens Hus streamas via GAFFA – dessa artister medverkar

Insamlingskväll för Musikens Hus streamas via GAFFA – dessa artister medverkar

Musikens Hus i Göteborg bjuder in till en digital festival där artister och band från olika genrer sluter upp för att tillsammans stötta huset och hålla de lokala scenerna levande. Sändningen streamas via GAFFAs Facebook-sida.

Line-up är följande:

EBBOT
KAPTEN RÖD
SLOWGOLD
ANDREAS CHADIEN
BERG & BEDRAGARE
DAN VIKTOR
KVASAR
LÅNGFINGER
MATHILDA BRINK
ORKAN
PHILIP FRITZ & REPUBLIKEN

Läs Musikens Hus meddelande:

"I mitten av mars slog pandemin till med full kraft, människor blev mer eller mindre skräckslaget medvetna om den osynliga faran covid 19 virus. För oss på musikens hus som varje dag jobbar och ger allt för att våra gäster skall trivas och njuta av besöket, vare sig det gäller en konsertupplevelse eller vegetarisk lunch i hängmattan, blev det en brutal upplevelse. Våra gäster försvann i mycket snabb takt, konserter ställdes in i rasande fart. I stort raderades vårens fullspäckade program ut på några få dagar.
Våra fantastiska timanställda var de första som fick besked att det inte blir nåt mer jobb i vår, efter ytterligare dagar samlade vi personal och ledning i möte och efter lite resonemang fanns endast en sak att göra - minimera de ekonomiska skadorna genom att stänga ner huset. Pandemin hade tillfälligt knockat oss...

Mycket jobb fortgår nu på huset med ombokningar av konserter, ekonomisk genomgång, kontakter med arrangörer, myndigheter, fastighetsägaren, biljettköpare, oroliga kunder och musikens hus vänner som undrar hur det går för oss , samt alla musiker som repar på huset och replokalinnehavare.

Allt detta jobb görs idag oavlönat , då vår ekonomi är extremt sårbar pga stora inkomstbortfall.

Vi hyllar vår personal som i denna tid kliver ut i arbetslöshet, men med en järnvilja att musikens hus skall komma tillbaka med full kraft och åter blomstra som det fantastiska unika kulturhus det är, och än mer verka för musik, kultur, vegetarisk/vegansk mat , grön energi, fantastiska möten och upplevelser

Det är helt och hållet vår underbara personal som arrangerar denna stödgala för Musikens hus.

Vi känner ödmjukhet och tilltro till den kraft som kultur i alla dess former ger och är säkra på att vi kommer att resa oss igen, om än kanske på nio men då jävlar.."

Till eventet

LÄS OCKSÅ: Hitlåtens Historia är tillbaka 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA