x

Elton Johns framträdande hånas – med textning

Elton Johns framträdande hånas – med textning

Ingen har förmodligen missat att Elton Johns medverkan i One World: Together At Home blev en viral succé. Här framförde superstjärnan sin hit I'm Still Standing med ett piano på sin garageuppfart – och hans sång är ... något oklar. Klippet har uppmärksammats av många, även hos oss på GAFFA, där Emil Viksell i ett blogginlägg skrev:

"Jag är den första att erkänna att Johns 70-tal var en serie väldigt energiska och underhållande liveshower. Men nu, när intensiteten saknas, så blir det så uppenbart att Elton John varken kan spela eller sjunga. Sin glammiga uppenbarelse till trots så finns det få artister som är så grovhuggna som John. Han behandlar sitt piano som en vägarbetare behandlar en gatuborr och den här gången verkar han inte ens kunna uttala engelska ord ordentligt. ”Am til tanding!”, han låter som Ture Sventon på tramadol. Och stackars flygeln, Elton John är Ivan Drago, i Rocky IV, och pianot är Apollo Creed.

Tre gånger har jag sett Elton John live och ingen av gångerna har varit särskilt lattjo. John är faktiskt komplett urusel live. Jag kan inte komma på någon annan artist som jag beundrar så mycket, som har en så rik låtkatalog och en så lång karriär, som är så dålig på scen. Han hade nog varit ingenting utan låtskrivarkollegan Bernie Taupin.

Ja, Elton John är till åren kommen och hans röst förändrades efter en operation på 80-talet. Men efter detta fiasko är jag mest bara orolig för honom."

Nu har ännu en video av framförandet blivit viralt, där man har "textat" Elton Johns sång för att kunna "sjunga med". Du ser allt här:

UPPDATERING: Av någon anledning, som säkert har med rättigheter att göra, försvinner ljudet när låten tar vid. Men du hör och ser allt om du kollar in klippet på Facebook)

 

BLOGG: Vad fan var det vi såg – Ture Sventon på tramadol?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA