x

Svensk festival komprimeras till en konsertkväll – i en kyrka

Svensk festival komprimeras till en konsertkväll – i en kyrka

Istället för fyra fullspäckade festivalkvällar kommer Clandestino Festival minimeras till den planerade avslutningskonserten i Hagakyrkan i Göteborg 7 juni.
 
– Vi har alltid gått mot strömmen och det känns så även nu när vi trots allt genomför en viktig del av festivalen, säger Aleksander Motturi, grundare av Clandestino Festival, i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Självfallet förhåller vi oss till lagar och förordningar för allas säkerhet. Men vi gör också vad vi kan för att hålla hoppet uppe om ett kulturliv som involverar fysiska möten. Den sociala distanseringen är inte kulturell, den får aldrig bli något vi vänjer oss vid. Distanseringen är skapad i en kris som saknar motstycke och kan på sikt bli ett ännu värre hot mot demokratin. Vi får aldrig låta normalisera ett undantagstillstånd som motverkar möten mellan människor, konstformer och kulturer. Vi måste minnas hur det var innan krisen och levandegöra visioner om ett mer hållbart internationellt kulturliv för framtiden.
 
Kapaciteten i Hagakyrkan som normalt är cirka 350 personer kommer att begränsas till det rekommenderade (i skrivande stund 50 personer). 
 
Medverkar under kvällen gör Sara Parkman, Maria W Horn, Ebo Krdum, Shida Shahabi och Linnea Olsson
 
I och med det lyser de bokade internationella artisterna med sin frånvaro. Några av dessa akter kommer att få nya datum under 2021.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA