x

Avslöjat: Här är årets artister i Så Mycket Bättre

Avslöjat: Här är årets artister i Så Mycket Bättre

Artisterna för årets säsong av Så Mycket Bättre har börjat avslöjas. De artister som hittills är klara för säsongen är Benjamin Ingrosso, Silvana Imam, Loreen, Plura Jonsson, Lili & Susie, Newkid, Tommy Körberg och Ana Diaz, enligt Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska årets artister vara en blandning av debutanter och några återvändande artister. Exakt vilka artister och hur många är något som TV4 kommer att gå ut med senare i vår. Det har däremot tagits emot tips av ”källor med god insyn” enligt Aftonbladet. 

Här är information om de artister som hittills är klara för säsongen:

Benjamin Ingrosso

gallery_large
(Foto: Pillan Thelaus)

Den 22-årige artisten har under sin ännu inte så långa musikkarriär släppt albumet Identification och flera singlar som nått topplistorna – Costa Rica, Tror Du Att Han Bryr Sig och The Dirt. Benjamin Ingrosso vann även Melodifestivalen med Dance You Off 2018.

Silvana Imam

gallery_large
(Foto: Siri Granheim)

Rapparen skiv-debuterade 2013 med Rekviem och nådde en stor framgång 2014 med EP:n Tänd Alla Ljus. Förra året släppte hon albumet Helig Moder och har jobbat tillsammans med flera stora artister som Fricky, Jaqe, Cherrie och Erik Lundin. Silvana Imam dessutom prisats för årets artist 2016 på Grammisgalan och samma år vann hon Guldmicken på P3 Guld.

Loreen

gallery_large
(Foto: Jan Pieter van Eerde)

Loreens karriär påbörjades när hon tävlade i den första säsongen av Idol. 2012 var Loreen med i Melodifestivalen med hennes stora hit Euphoria som gick hela vägen och dessutom vann hela Eurovision.

Plura Jonsson

gallery_large
(Foto: Wikimedia Commons)

Plura är en av veteranerna som gör comeback inför årets säsong, han medverkade i den allra första säsongen av Så Mycket Bättre. Han är en välkänd TV-profil med program som Pluras Kök och Pluras Jul. Musikaliskt är han känd som frontman i bandet Eldkvarn, som släppt över 20 album.

Lili & Susie

gallery_large
(Foto: Wikipedia)

Pop-duon Lili & Susie, som består av Lili Päivärinta och Susie Päivärinta slog igenom på 80-talet med stora hits som Oh Mama, Bara Du Och Jag och What’s The Color Of Love. De har även medverkat i Melodifestivalen 1989 och 2009.

Alexander ”Newkid” Ferrer

gallery_large
(Foto: Sony Music)

Pop- och R&B-rapparen Newkid debuterar inför årets säsong. Han släppte sin debut-skiva Alexander JR Ferrer 2011 och gjorde sedan comeback 2018 med skivan SS/AW18. Förra året släppte han singeln Mi Amor som blev en stor hit. Artisten är aktuell just nu med de senaste singelsläppen Över Dig och Kanske Var Vi Rätt Bra Ändå.

Tommy Körberg

gallery_large
(Foto: Wikimedia Commons)

Den svenska sångaren och skådespelaren Tommy Körberg har en lång karriär inom musik, film och musikaler. 1968 kom den stora debuten med albumet Nature Boy, året därefter medverkade han i Eurovision med låten Judy Min Vän. Han har bland annat skådespelat i Gåsmamman och medverkat i musikaler som Sound Of Music och Les Misérables.

Ana Diaz

gallery_large
(Foto: Guy Aslan)

I år släppte Ana Diaz sitt debutalbum Tröst Och Vatten, innan dess har hon jobbat i Los Angeles som musikproducent åt bland andra One Direction, Britney Spears, David Guetta och Jennifer Lopez.

LÄS OCKSÅ: SVT, TV4 och SR anklagas för att underminera upphovsrätten 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA