x

Ebbot om en The Soundtrack Of Our Lives-återförening: "Det kommer säkert hända"

Ebbot om en The Soundtrack Of Our Lives-återförening: "Det kommer säkert hända"

Alldeles nyligen publicerade freakfanzine.se en längre och mycket läsvärd intervju med Ebbot Lundberg där man i första hand går igenom The Soundtrack Of Our Lives första år och debuten Welcome To The Infant Freebase.

Här snackar den kaftan-prydde frontmannen bland annat om hur hans fru hamnade på skivomslaget och om den stormiga och kreativa relationen med Björn Olsson. Man får även till sig en intressant historia om en helg i Romelanda 1995 när de besökte den excentriske konstnären Marcel Tuores.

– Vi åkte dit för att spela in demon till första plattan och då hittade vi en massa kläder på vinden. Tantkläder från sent 1800-tal. Vi satte på oss det där, förutom jag. Jag tog istället nån mammaklänning och en studentmössa, för jag var för stor för de andra kläderna. Sen filmade Marcel oss med super 8-film. Den veckan blev nån slags start för bandet och vi ville dokumentera det. Men Marcel grävde ner filmerna. Han är en väldigt knepig figur. Sen grävde han upp filmerna efter några år och lade ut dem på nätet, men sen tog han bort dem. Vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera det. Vi kunde inte samarbeta på det sättet. Men det blev i alla fall väldigt speciella inspelningar. Jag gillar känslan som finns i filmerna.

I slutet av intervjun går journalisten Martin Högqvist in på om man kan förvänta sig en The Soundtrack Of Our Lives-återförening i framtiden och svaret är av positiv klang:

– Jag känner inte suget för det just nu, men det kommer säkert hända. Vi får se hur det blir. För min del är det tidigast om några år. Först måste jag genomföra de andra grejerna som jag har planerat musikaliskt.

LÄS OCKSÅ: Jakob Hellman om Så Mycket Bättre: ”det är bara att köra på”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA