x

Greta Thunberg + Pearl Jam = Sant

Greta Thunberg + Pearl Jam = Sant

Igår publicerade Pearl Jam en ny musikvideo till låten Retrograde från senaste albumsläppet Gigaton. Videon är regisserad av den australiensiske filmskaparen Josh Wakely och innehåller dessutom svenska klimataktivisten Greta Thunberg, skriver Kerrang.

Musikvideon bär på ett viktigt budskap om hur klimatförändringarna påverkar vår planet, där Greta Thunberg agerar som spåkvinna.

– Hon var aldrig tvungen att agera i filmen, men hon gav den känslan som jag letade efter, berättar Josh Wakely för Variety och förklarar att han använt sig av tidigare bilder av Greta med en annan skådespelares kropp för att allt skulle fungera så bra som möjligt.

– Det var ett spännande ögonblick när jag såg ett mejl från henne i min inkorg, där hon berättade att hon älskade videon, säger Josh Wakely.

Han berättar också om hur han väckte liv i Retrograde medan hela världen stängdes ner på grund av Coronaviruset.

– Flera gånger undrade jag om jag skulle behöva ringa bandet och berätta för dem att jag inte kunde göra det här. Jag gick in i min studio vid åtta på morgonen och lämnade vid två på natten, och vi hade igång Zoom hela tiden. Men det var ett fantastiskt teamwork. Och det förblir exakt den vision som jag tänkte mig, långt innan jag förstod innebörden av ordet COVID-19.

LÄS OCKSÅ: Jag har skrivit en objektiv Håkan Hellström-recension


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA