x

Hyllar 30-åriga Kent med en musikvideo

Hyllar 30-åriga Kent med en musikvideo

Idag för 30 år sedan bildades det som kom att bli Kent. Via Jones & Giftet, senare Havsänglar och till slut Kent, har bandet sedan starten 16 maj 1990 förgyllt Sverige med oförglömliga minnen. Efter att ha släppt 13 album med listettor och en skattkista med sångtexter som gått rakt in i hjärtat på en av Sveriges mest trogna fansbas, tog resan slut för fyra år sedan.
 
Efter bandets avslutningsturné 2016 började det istället att dyka upp olika hyllningsarrangemang och två av dessa gör nu gemensam sak av när Kent firar 30-årsjubileum.
 
På grund av rådande epidemi har Kentkören blivit tvungna att ställa in sina planerade konserter under våren och Kentz var tänkt att befinna sig i Malmö för spelning och medverkan i radio. Istället kontaktade man varandra och beslöt att tillsammans skapa en gemensam hyllning.
 
Med bara sju dagars planerande, lyckades man få ihop 32 medlemmar ut Kentkören att sjunga sitt körarrangemang skrivet av Elin Gusterman och Daniel Englund. Körens sång lades sedan ihop med dansbandet Kentz version och tolkning av Socker.
 
Resultatet blev en musikvideo som beskriver tiden vi lever i:
 
 
"Kanske att detta samarbete är starten på något nytt. Kanske blev det endast en engångsföreteelse. Oavsett så har en hyllningskör och ett dansband fått kent att leva vidare i nya former in i nästa decennium. I tider som dessa står vi starkare tillsammans", hälsar man i ett pressmeddelande.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA