x

Veronica Maggios skarpa kritik: "bara för sjukt"

Veronica Maggios skarpa kritik: "bara för sjukt"

Under en razzia natten till fredagen greps Paolo Roberto för sexköp. Han har själv valt, via en rad Instagraminlägg, att erkänna sitt brott och berätta om sin situation och har även blivit intervjuad av TV4. Något som lett till starka reaktioner.

I sitt senaste inlägg på Instagram, publicerat idag, skriver Paolo Roberto bland annat:

”Då var det dags att börja försöka plocka ihop bitarna av ett krossat liv... Förändring är smärtsam men inget är så smärtsamt som att vara på en plats där man inte vill vara. Börjar dagen med löpning och sedan blir det terapi och jobb med mina demoner”.

Det här har fått popstjärnan Veronica Maggio att reagera. På sin Instagram skriver hon:

"Många har redan påpekat att det här beteendet är orimligt. Och kanske är det fel av mig att ge honom ännu mera fokus. Han är ju bara en av många. Men det är bara för sjukt för att jag ska kunna låta bli att lägga mig i. Två dygn efter sin betalda våldtäkt är Paolo Roberto redo att bygga upp SIG SJÄLV igen genom, trumvirvel, ännu mera träning och like-fiske. Hur ska HON och alla andra kvinnor i hennes situation byggas upp? Får hon möjlighet att resa sig igen? Jag gissar att en bok och föreläsningsturnéer väntar härnäst för 'världens farligaste kokboksförfattare'. Sorgligt. Jag hoppas att vi nån gång börjar se allvarligare på brott som begås mot utsatta kvinnor. Och att skammen hos förövaren åtminstone är så stark att en 'tumme-upp-tränings-bild' strax efter sexköpet inte känns ok."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Många har redan påpekat att det här beteendet är orimligt. Och kanske är det fel av mig att ge honom ännu mera fokus. Han är ju bara en av många. Men det är bara för sjukt för att jag ska kunna låta bli att lägga mig i. Två dygn efter sin betalda våldtäkt är @1paolo2 redo att bygga upp SIG SJÄLV igen genom, trumvirvel, ännu mera träning och like-fiske. Hur ska HON och alla andra kvinnor i hennes situation byggas upp? Får hon möjlighet att resa sig igen? Jag gissar att en bok och föreläsningsturnéer väntar härnäst för ”världens farligaste kokboksförfattare”. Sorgligt. Jag hoppas att vi nån gång börjar se allvarligare på brott som begås mot utsatta kvinnor. Och att skammen hos förövaren åtminstone är så stark att en ”tumme-upp-tränings-bild” strax efter sexköpet inte känns ok.

Ett inlägg delat av Veronica Maggio (@veronicamaggio)

Även Zara Larsson har tagit till Instagram för att ge sin syn på saken. Hon reagerar bland annat på TV4:s val att intervjua Paolo Roberto.

"Snälla snälla någon säg till mig varför en sexköpare, alltså någon som har betalat för en våldtäkt (man kan inte köpa samtycke) får ta plats i tv-soffan och gråta ut? Varför tycker ni det är viktigt att lyfta en känd mans perspektiv på ett övergrepp TV4? HEJDÅ”, skriver Zara Larsson på Instagram Story, enligt Expressen.

BLOGG: Jag har skrivit en objektiv Håkan Hellström-recension


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA