x

Ulf Lundell sågar flera svenska popstjärnor

Ulf Lundell sågar flera svenska popstjärnor

I Ulf Lundells nya bok Vardagar 3 kan man läsa sig till att den folkkära musikern tycker en hel del negativt om Sveriges popmakare och popelit. Max Martin, Thomas G:son, Håkan Hellström och Molly Sandén är några av de artister han tycker till om i boken, skriver Aftonbladet.

Trots att Lundell säger att han inte tittar på Melodifestivalen kastar han en känga till Thomas G:son, som skrivit totalt 60 låtar hittills till musiktävlingen – bland annat Evighet till Carola och Loreens Euphoria.

– G:son har återigen skrivit ihop en massa skitmusik, fyra fem låtar inga andra vill skriva. Inga riktiga artister vill delta. Det kunde, om man ville, styras upp men varför egentligen? En låt per kompositör kunde vara något, kunde vi så slippa G:sons vanliga vintertriumferande, skriver Ulf Lundell i Vardagar 3.

I sin bok skriver han om Håkan Hellström och Molly Sandén flera gånger. Han kritiserar Håkan Hellströms låt Båda Sidor Nu och beskriver den som enorma stråksjok med en hulksång på stapplig svenska.

Lundell kallar Molly Sandén för ”pretto” och stör sig på en intervju med popartisten i Dagens Nyheter:

– Varenda bild ska ge intryck av seriositet professionalism äkthet tyngd substans bli-tagen-på-allvar.

Lundell sågar även producenten Max Martin då han undrar på vilket sätt Max Martins musik egentligen är kultur. Men verkar sedan ändra åsikt och ursäktar sig om producenten då han skriver:

– Det ska sägas: Verkar som Max Martin går in med sig själv och pengar i något projekt gällande musikterapi också. Jag tror det funkar som fan. Det är bara att tjoffa ner puffran i hölstret.

Trots sågningarna av de svenska hitmakarna verkar Lundell störa sig mest på Journey och deras världshit Don’t Stop Believin. Han skriver att det är en av de absolut värsta låtarna han någonsin hört, att låten är ett elände.

– Den var och är så vidrig att jag inte kunde sluta glo, lyssna, rysa, skriver han i sin bok.

Efter Lundells kritik har Thomas G:son valt att svara på den sågning som skrevs om honom.

– Jag håller precis på och läser 2:an men den här verkar ju vara ännu bättre. Hittar jag bara rätt ram ska jag rycka ut sidan och rama din den, säger G:son och skrattar mest åt kritiken.

Aftonbladet har varit i kontakt med Molly Sandén som inte vill kommentera kritiken. Även Håkan Hellström har sökts men fortfarande inte gett svar.

LÄS OCKSÅ: Svensk festival förlängs med en dag – och släpper ny akt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA