x

Det här är det högst rankade albumet någonsin – enligt kritikersajt

Det här är det högst rankade albumet någonsin – enligt kritikersajt

Förra månaden skrev vi om att Fiona Apples album Fetch The Bolt Cutters fått den sällsynta topp-poängen 100 av 100 från Metacritic som samlar recensioner. Skivan har blivit uppskattad världen över av musikkritiker och recensenter.

Nu kan man också slå fast att Fetch The Bolt Cutters är det högst rankade albumet någonsin hos Metacritic, skriver NME.

Hos Metacritic har albumet i nuläget 100 av 100 möjliga i betyg, baserat på 24 recensioner.

– Vi sammanställer noggrant en stor grupp av världens mest respekterade kritiker, tilldelar poäng till recensionerna och tillämpar sedan ett genomsnittligt betyg för att sammanfatta deras åsikter, berättar Metacritic.

GAFFA recenserade också Fiona Apples album, hos oss fick den ”bara” fem av sex stjärnor och här är ett urklipp ur recensionen:

”Ett porträtt i The New Yorker beskriver hennes konst som radikal sensitivitet. Med lika delar originalitet och sårbarhet är Fiona Apple ett unikum. När hon exempelvis inte förberett ett tacktal på VMA:s och istället påpekade att 'the world is bullshit' stod det klart att hon inte tänkt finna sig i att göra som alla andra. Ända sedan hon som tonåring debuterade med 1996 års Tidal har hon gjort musik på sina egna villkor, i sin egen takt. Hon är mer eller mindre synonym med integritet.”

Läs hela recensionen från GAFFA här.

LÄS OCKSÅ: Kent-medlem räddar legendarisk studio

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA