x

Dave Grohl om kommande memoarer: "Jag är väl det svarta fåret men jag är inte så dålig"

Dave Grohl om kommande memoarer: "Jag är väl det svarta fåret men jag är inte så dålig"

Foo Fighters-frontaren Dave Grohl har bekräftat att han så småningom kommer att börja skriva sina memoarer. Grohl hade nyligen träffat en litteraturagent som uppmanade honom att samarbeta med en författare som kunde hjälpa till med att berätta rockstjärnans livshistoria, skriver NME.

Dave Grohl var dock tydlig med att det inte finns en chans att han skulle använda sig av en spökskrivare för att dokumentera sitt liv.

– Jag tänkte, i helvete heller. Jag kommer från en författar-familj, och visst jag är väl det svarta fåret men jag är inte så dålig. Så jag tänkte att om jag någonsin skulle skriva en bok, ska jag göra det själv.

Tanken om att skriva sina memoarer har funnits hos Dave Grohl i flera år men dels har det inte funnits tid, dels känner han sig inte redo – då det kan hända någonting i efterhand som han hade älskat att skriva om. Och det ska inte vara en ”typisk självbiografi”. Det kan istället resultera i en samling av anekdoter.

– Jag menar, de flesta rockmusiker är fantastiska berättare, det är sant. Många rockmusiker har spenderat flera timmar i en turnébuss, där det varvats historier om olika människor de blivit fulla med eller jammat med. Så det är inte direkt många rockmusiker som är fåordiga när det kommer till riktigt bra historier.

LÄS OCKSÅ: Konsertjätte anordnar konserter – första gången sedan pandemin slog till


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA