x

Liseberg, Gröna Lund och Furuvik med nya planer inför sommaren

Liseberg, Gröna Lund och Furuvik med nya planer inför sommaren

På grund av den pågående Coronakrisen har Liseberg nu tagit beslut om att ställa in hela sommarens konsertprogram. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.

I april gav Liseberg besked om att alla konserter fram till midsommar ställs in. Ledningen på Liseberg har alltså nu tagit ett nytt beslut om att det inte blir några konserter alls under sommarsäsongen 2020.

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg i ett pressmeddelande.

Några av de internationella artisterna, bland annat Tom Jones och Einstürzende Neubauten, har redan meddelat att de istället flyttar sin turné till 2021 och att de därmed kommer att uppträda på Liseberg nästa sommar istället.

I slutet av april meddelade även Gröna Lund att alla konserter fram till och med midsommar bokas om. Idag, ungefär en månad senare, görs bedömningen att det inte heller kommer vara möjligt att arrangera konserter under juli månad. Det innebär att ytterligare sex konserter fram till och med 31 juli nu också bokas om.

Detta påverkar konserterna med Disturbed 24 juni, Faith No More 1 juli, John Legend 13 juli, Gwen Stefani 14 juli, Ace Frehley 17 juli och Pixies 27 juli.

– Vi kommer att arbeta för att resterande konserter blir av så långt det är möjligt, men säkerheten kommer självklart alltid att komma i första hand. Vi kommer därför successivt att göra nya bedömningar gällande våra framtida konserter och fattar nya beslut om dessa utifrån den lägesbild som råder framöver, säger arrangören i ett pressmeddelande.

Även nöjesparken Furuvik meddelar idag att juli blir en tyst konsertmånad. Detta påverkar spelningarna med Ace Frehley 18 juli och Lars Winnerbäck 26 juli som båda flyttas fram.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA